stillbildande.net

En sajt för dig med fotointresse

Enkla fototips för nybörjaren

Alla börjar vi någonstans och har du ett intresse för fotografering skulle du nog vilja kunna ta bättre bilder, oavsett ditt motiv. Därför har vi samlat några enkla tips som du kan få bra användning för här.

När du tar foton på dig själv

Selfies är ju otroligt vanliga idag med hur enkelt det är att fota sig själv med mobilen. Och det är faktiskt lätt att göra ett eller annat misstag här. Men om du vill ta bättre selfies bör du alltid börja med att ta bilderna något uppifrån. Då får du bland annat ögonen bättre i fokus och det ser inte ut som man stirrar dig rakt upp i näsan.

När du tar foton på andra

Om du dock ska ta foton på andra bör du till att börja med alltid vara uppmärksam på omgivningen. Titta i bakgrunden och försäkra dig om att inget drar uppmärksamhet från motivet. Enklare och mer homogena bakgrunder är lättare att kontrollera och blir ofta bättre bakgrunder för porträttfotografering.

När du tar foton på landskap

Landskapsfotografering kan fånga några av de mest fantastiska bilderna man kan hitta. Men det är också mycket expertis och kunskap bakom sådana bilder. Ett grundtips är att alltid försöka få med objekt i för-, mellan- och bakgrunden för att skapa en känsla av djup. Att använda sig av människor i motivet kan också ge en bra perspektiv så andra kan uppfatta magnituden av det man ser.


Välkommen

Välkommen till vår sajt som tipsar dig om fotografering, både för amatörer och för dig som fotograferat ett tag! Vi som skriver på denna sajt har ett genuint fotointresse och letar konstant efter nyheter och annat inom fotografering.

Varmt välkomna!!
- Eva och Anders -

Senaste Nyheterna

Dela på Facebook