stillbildande.net

En sajt för dig med fotointresse

Fota med mobilen

Yrkessamma fotografer är trötta på att personer med endast mobilkameror och filter kan se sig själva som fotografer, men faktum är att du kan ta riktigt bra fotografier med bara en mobilkamera. 

Med rätt tillbehör kan du få till riktiga konststycken med din mobilkamera. Du kan hitta många hjälpmedel på Nordicbox. De har inte bara extra laddare och powerbanks så du kan vara på resande fot och fortfarande ladda telefonen, du kan ocskå köpa fotopapper och selfiesticks så du alltid är redo för den där perfekta bilden. 

Lär dig hur din mobilkamera fungerar. Titta genom bruksanvisningen och lista ut vad alla symboler betyder. Många går bara ut och tar kort men genom att finjustera zoom, blixt och vinkel kan du locka fram bra bilder. Kamerans blixt har sina begränsningar så det gäller att du hittar vilket ljus som fungerar med din kamera och försök att gå nära om blixten måste användas, den har inte alla samma räckvid som på en systemkamera. 

Om du ska ta porträtt behöver du gå riktigt nära. Du kan inte skapa en oskarp bakgrund med mobilen och då kan en ströig eller stor bakgrund förståra en fin bild. 

Ta det lugnt med zoom-funktionen. Eftersom mobilkamerans zoom är lite sisådär är det viktigt att du använder den med måtta. Om du vill ta en bild på nära håll är det alltid bättre att ta ett steg närmare än att zooma. 

Efter bilden är tagen kan du så klart leka runt med filter och justeringar men försök att redigera bilden på datorn istället för direkt i mobilen då datorverktygen såsom Photoshop är mycket bättre än en gratisapp. Det är också lättare att se hur bilden ser ut och vad som behöver ändras när den visas på en större skärm. 


Välkommen

Välkommen till vår sajt som tipsar dig om fotografering, både för amatörer och för dig som fotograferat ett tag! Vi som skriver på denna sajt har ett genuint fotointresse och letar konstant efter nyheter och annat inom fotografering.

Varmt välkomna!!
- Eva och Anders -

Senaste Nyheterna

Dela på Facebook