stillbildande.net

En sajt för dig med fotointresse

Fotografera bättre med mobilen

Du kanske inte behöver en systemkamera. Dyr utrustning kan verka nödvändigt, när varenda fotograf bär på tunga systemkameror och objektiv. Det finns självklart en poäng: bättre hårdvara gör dig mer anpassningsbar. Men att helt förlita sig på den kan faktiskt ge sämre bilder. Därför hävdar många proffs att utrustning är mindre viktigt. En bra bild är en bra bild. Så vad kan du göra för att lyckas med endast telefonen i fickan?

Lär dig funktionerna.

Till exempel, kan du hålla in avtryckaren för sekvenstagning så fångar du det där perfekta porträttet. Skär bort distraherande kvistar med crop-funktionen. Testa allt och tänk efter hur det passar just dina behov.

Komposition och ljus.

Ta från olika vinklar. Lek med förgrunden. Använd träden för att rama in ditt subjekt. Kanske eftermiddagssol passar bättre. Allt detta är egentligen det viktigaste i fotografering: träna ditt öga och komponera bilden.

Gör det till en vana.

Till skillnad från systemkameran ligger mobiltelefonen alltid i din ficka och är redo för när livet händer. Utnyttja det så ofta du kan. Med en powerbank eller två blir varje utflykt en chans att utveckla ditt fotograferande, och varje dag ett steg mot bättre bilder. Kolla in detta för att börja på resan och komma igång med dina fotografdrömmar.


Välkommen

Välkommen till vår sajt som tipsar dig om fotografering, både för amatörer och för dig som fotograferat ett tag! Vi som skriver på denna sajt har ett genuint fotointresse och letar konstant efter nyheter och annat inom fotografering.

Varmt välkomna!!
- Eva och Anders -

Senaste Nyheterna

Dela på Facebook