stillbildande.net

En sajt för dig med fotointresse

Ta dina selfies till en ny nivå

Alla vill inte bli professionella fotografer som åker världen runt med National Geographic. En del tycker om att fotografera som hobby och har sig själv som främsta objekt framför kameran. Selfies är både hatade och älskade. De som hatar att ta en selfie kan i många fall lida av dålig selfiekonst, de har inte listat ut de bästa knepen för att ta bra bilder på sig själva. Vi vet hur du kan ta dina bilder till en ny nivå och göra dem intressanta för alla, inte bara dig själv. 

Lek med kläder och hår

Ta inte samma slags selfie dagarna i ända. Lek lite och skaffa lite rolig rekvisita. Du kan använda löshår för att skapa längre eller tjockare hår under vissa dagar. Se bara till att förvara det rätt så löshåret inte förlorar sin lyster eller tovar sig. Du kan också använda hårfärger som tvättas ur, ta en bild som rödhårig och dyk upp hos en kompis en timme senare med svart hår. 

Du kan också leka med kläder och och utstyrslar. Klä dig som en pirat med hatt och ögonlapp eller förvandla dig från ett kön till ett annat. Det är mycket roligare att se seflies som bjuder på något extra!

Rätt ljus

En bra selfie behöver, som alla fotografier, rätt ljus. Om du vill ta ett foto utomhus har du störst möjlighet att få bra ljus men då är det viktigt att du har ljuset bakom dig. Se till att huvudet täcker solen så kommer du att bära en egen gloria på bilderna. 

Inomhus borde du också söka upp det naturliga ljuset. Ta gärna selfies vid ett fönster för att fånga några solstrålar. 

Smink

Lär dig att att leka med smink, din selfienivån kommer stiga markant. Du kan följa youtubevideos för att lära dig olika tekniker och grunderna i en god makeup. Avancera vidare till att leka med färg och former. 


Välkommen

Välkommen till vår sajt som tipsar dig om fotografering, både för amatörer och för dig som fotograferat ett tag! Vi som skriver på denna sajt har ett genuint fotointresse och letar konstant efter nyheter och annat inom fotografering.

Varmt välkomna!!
- Eva och Anders -

Senaste Nyheterna

Dela på Facebook